Relief Sannicolau Mare | Relieful orasului Sannicolau Mare | Zona Banat

Orasul Sannicolau Mare | Forme de relief | Asezare geografica Sannicolau Mare | Relieful orasului Sannicolau Mare




Cazare Romania > Banat > Judetul Timis > Cazare Sannicolau Mare > Relief Sannicolau Mare


 
 

Relief Sannicolau Mare

Oferte Sannicolau Mare 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Orasul Sannicolau Mare impreuna cu imprejurimile au un relief caracteristic de campie cu o altitudine medie de 85 m. Partea cea mai ridicata apare la est si la sud de oras, iar partea cea mai joasa apare in Aranca.

Orasul este asezat in campia joasa a canalului Aranca. Aceasta este in general plana doar usor fragmentata, ca rezultat al eroziunii apei din perioada cand Muresul a mai putut revarsa, (in prezent nu mai este posibil), si al depunerii neuniforme de material aluvionar .

Pe teritoriul orasului se afla niste ridicaturi care au directia SV-NE, ce se continua spre comuna Saravale. Cea mai importanta dintre aceste ridicaturi se afla pe fosta linie de hotar intre orasul Sannicolau Mare si fosta comuna Sannicolau German, in prezent incorporata orasului, la sud de drumul Dudestii Vechi - Tomnatic si se numeste Hunca Farchii . Cea mai importanta resursa naturala este apa geotermala ce se intrebuinteaza in sere , la topitoriile de canepa si la incalzitul locuintelor .

In functie de potentialul energetic s-a realizat o grupare de 4 centre.
Astfel grupa cu potentialul cel mai mare insumeaza urmatoarele areale: Sannicolau Mare, Tomnatic, Lovrin si Jimbolia.
La grupa a doua se incadreaza: Grabati, Cherestur, Teremia Mare, Varias si Saravale.
La a treia grupa: Deta, Iecea Mare si Sandra.
Petrolul si gazele naturale au fost descoperite in Campia Arancai la Cherestur, Cheglevici, Dudestii Vechi si Teremia Mare.

In cadrul orasului Sannicolau Mare s-a creat cea mai mare retea hidrografica din tara astfel ca toata suprafata agricola este compartimentata si inconjurata de canale de irigatii si de desecare cu mare eficienta in productia agricola.